Gezond & mindfultraiteur

Gezonde mindful bereide meeneem maaltijden
om mindful van te genieten.

Knolselderstek
Wat is gezond?

Ik interpreteer gezond eten als voedzaam eten voor je lichaam én geest. Niet je calorieën bepalen wat gezond is, maar een mooi evenwicht van nutriënten, vitaminen en mineralen. Licht verteerbare voeding waarvan je nadien geen opgeblazen gevoel hebt en waarmee je jouw immuunsysteem verbetert.

Bij al onze maaltijden staan onze biologische groenten centraal. Gemiddeld bevat een warme maaltijd maar liefst 200 à 400 gram groenten. Onze liter soep bevat ongeveer 800 gram groenten. Een gezond traiteur waardig.

We werken elke maaltijd af met verse kruiden. De basis van onze maaltijden is plantaardig; we gebruiken kokosolie voor warme bereidingen en extra virgin olijfolie en sesamolie voor salades.

Wij maken alles glutenvrij omdat het ook perfect zonder gluten kan. Ik wil me niet uitspreken of het nu wel of niet gezond is. Mijn lichaam kan het niet goed verdragen en ik ben niet de enige.

Wat is mindful koken?

Bewust eten maken, in het nu, in een rustige ontspannen sfeer.

Iedereen gebruikt graag de zin “ made with love” maar weinigen staan er bij stil wat dit betekent en waarom het van belang is.

Wij verwelkomen de groenten in onze keuken. Dit kan als je het voor het eerst hoort belachelijk klinken. Maar niemand trekt in twijfel dat planten beter groeien als je er tegen praat, dus zo vreemd is het niet dat eten voedzamer is als je het met liefde behandelt.

De sfeer is van groot belang, daarom streven wij ernaar ontspannen te koken, zonder haast. Indien nodig gaan wij kort mediteren.

Wij sturen onze gerechten met liefde de keuken uit met de intentie om lichaam en geest gezond te voeden.

En eerlijk is eerlijk, een maaltijd waar wij zoveel tijd en liefde insteken verdient hetzelfde van jullie. Geniet bewust en mindful van onze maaltijden.

live love eat by Eva maessen
groenten
kruiden
krijtbord