Duurzaam Traiteur

Uit liefde
voor onze planeet.

Duurzaam beleid

 

Wij voeren een doorgedreven duurzaam beleid. In alles wat we doe, van creatie tot afvalbeleid, denken we na hoe we het zo duurzaam mogelijk kunnen doen.

Zoals het perfect sorteren bijvoorbeeld. Wij hebben maximaal 1 kleine huishoud restafvalzak per week. Iets waar we bijzonder trots op zijn.

Waarom doen we dat dan? Heel eenvoudig: omdat er naast economie iets bestaat als ecologie. Uit pure liefde voor onze planeet, uit geloof in verandering en geloof in waarden als eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, respect en zorgzaamheid.

Wij promoten plantaardig en vegetarisch eten, zonder afbreuk te doen aan de keuze van elk individu. Zo ook bij onze verpakking laten we de keuze aan de klant: herbruikbare verpakking met leeggoed of recycleerbare verpakking.

LEEGGOED SYSTEEM
TOO GOOD TO GO
VEGAN promoten

Zero waste met statiegeld of recycleerbare verpakkingen

 

Je hebt de keuze tussen een zero waste systeem, glazen potten met statiegeld of recycleerbare verpakkingen.

Wij kiezen heel bewust om geen biologisch afbreekbare verpakkingen meer te gebruiken. Biologisch afbreekbare verpakkingen zijn gemaakt om industrieel te composteren alleen gebeurt dit niet in België hierdoor vergroot het de afvalberg, iets wat wij net willen vermijden.

Wij gebruiken RPET en RCPET deze verpakkingen zijn van gerecycleerde PET gemaakt en kunnen opnieuw 100% gerecycleerd worden op voorwaarde dat u de moeite neemt om ze uit te spoelen en in de blauwe zak te sorteren.

WIST JE DAT ? de inhoud van de verpakking een grotere impact heeft inzake duurzaamheid dan de verpakking zelf.
Zo een 5% van alle broeikasgassen-uitstoot is te wijten aan de verpakking.
Een plantaardige maaltijd in plastiek is bijgevolg een duurzamere keuze dan een flexitariër maaltijd zonder afval met leeggoed systeem.

TIP = Wil jij graag meer weten over ecologie en voeding dan raad ik je graag aan om een cursus hierover te volgen bij de Sustainable Family.