Ons aanbod is voornamelijk vegan en vegetarisch, aangevuld met een suggestie voor de flexitariër.

We willen iedereen laten kennismaken met de plantaardige keuken en niet alleen diegenen die ernaar op zoek zijn.

Het is natuurlijk wel onze ambitie om plantaardig eten te promoten. Door mensen te laten proeven dat het écht lekker kan zijn, zonder iets te missen.

Tot voor een paar jaar was ik immers zelf een echte carnivoor. Ik at altijd al het liefste groenten, maar vlees, eieren en kaas hoorde er bij. Ik had zelf nooit geloofd dat ik het niet zou missen.

Waarom vaker vegan of plantaardige eten? Uit liefde voor onze planeet en al haar inwoners.

Vegan eten is het eenvoudigste dat je zelf kan doen met een positief impact op milieu en klimaat.

Je kan korter douchen, zonnepanelen installeren, afval sorteren, verpakkingsloos shoppen en elektrisch rijden. Maar al deze belangrijke en nodige aanpassingen betekenen plots niet meer zoveel als je je realiseert hoe groot het effect van de veestapel is op onze planeet.

  • Onze veestapel is verantwoordelijk voor ongeveer 24% van het broeikaseffect. Ter vergelijking: alle vervoersmiddelen samen dragen voor 14% bij aan het broeikaseffect.
  • Voor de productie van 1 hamburger van 100 gram rundvlees, is 1500 liter water nodig. Het waterverbruik van ongeveer 25 keer douchen. Ter vergelijking: voor 100g kip heb je 340 liter water nodig , voor 100g komkommer heb je 35 liter water nodig en voor 100g avocado heb je 200 liter water nodig.
  • De veestapel zorgt grotendeels voor de uitdunning van het Amazonewoud doordat dit land gebruikt wordt voor het telen van veevoeder.
  • Veeteelt draagt bij tot de vervuiling van de oceanen, doordat mest in de watervoorziening komt en zo de oceanen bereikt.
  • Veeteelt is verantwoordelijk voor het verdwijnen van veel soorten dieren/planten/insecten .
  • Koeien produceren ongeveer 550 miljard liter methaan per dag (Ja, dit zijn scheten). Methaan is 80 keer meer schadelijk als CO2.